Kako se nositi s ghostingom

Upijaj znanje

Sigurni smo da ti se barem jednom dogodilo da osoba, za koju misliš da ste si dobri, odjednom prestane odgovarati na tvoje poruke ili još gore samo prođe pored tebe na hodniku i ghosta te u stvarnom životu. U takvim situacijama normalno je da se osjećaš neugodno, ljuto, izdano i da tražiš opravdanje ili (čak krivicu) u sebi. Skroz je okej osvijestiti neugodne osjećaje, a kako bi se što lakše nosili s njima donosimo 3 savjeta koji u tom trenutku mogu pomoći. Za početak, kako znati da se stvarno radi o ghostingu?

Ghost test

Ponekad se stvarno može dogoditi da je netko u gužvi, da je slučajno zaboravio odgovoriti na poruku ili da te nije vidio na hodniku. Kako bi se uvjerili u to, okej je provjeriti je li s tom osobom sve ok i jasno reći da ti takav način prekidanja komunikacije ne odgovara. Ako ni na tu poruku ne stigne odgovor, jasno je da se ovdje radi o ghostingu, a u tom slučaju važno je da znaš:

1. It 's not you, it 's them

Koji god bio razlog njihovog ghostanja, nije na tebi da se time opterećuješ. Dečko koji ti se sviđa možda se prestrašio bliskosti pa je odlučio da je lakše pobjeći, no to govori više o njemu nego o tebi.

2. No message is also a message

Iako se ghostanje ponekad može činiti kao zagonetka, poruka ovakvog ponašanja je zapravo jasna. Nemoj gubiti vrijeme u potrazi za opravdanjima i pojašnjenjima. Kako kaže Elsa iz Frozena - let it go. 😊

3. Ghostanje nije kul

Ako se i ti nađeš u situaciji u kojoj želiš prekinuti neki odnos i više se ne želiš dopisivati ili družiti s nekim od frendova, nemoj ih ghostati. Umjesto toga reci im što ti smeta u vašem odnosu. Na taj način možda i uspijete spasiti vaš odnos. Što napraviti kad želiš nekoga ghostati saznaj ovdje.

I za kraj, kako se ne nositi s ghostingom pogledaj na primjeru Devi u epizodi Never have I ever been ghosted. 👻

 

Ako primijetiš da izbjegavaš situacije zbog straha od neuspjeha, teško se nosiš s pogreškama ili osjećaš da nisi dovoljno dobar/dobra, svakako se obrati roditeljima, svom školskom psihologu ili nekoj drugoj odrasloj osobi u koju imaš povjerenja. Ako nisi siguran/sigurna što i kako, tu su uvijek stručnjaci iz Hrabrog telefona koji će te rado saslušati. 😊

< Natrag