Odabrane škole u kojima će se provoditi besplatne radionice mentalne higijene

Upijaj znanje

Od ukupno 94 prijavljene osnovne škole za provođenje radionica mentalne higijene, odabrane su:

  • OŠ Eugen Kumičić, Franje Čandeka 40, Rijeka
  • III. osnovna škola Varaždin, Trg Ivana Perkovca 35, Varaždin
  • OŠ bana Josipa Jelačića, Podgradski odvojak 1, Zagreb
  • OŠ Antuna Mihanovića, Dubečka 5, Zagreb

Radionice će biti održane u prostoru škola, a planirani period održavanja je od 20. rujna do 6. listopada 2023. Sve odabrane škole ćemo kontaktirati za daljnji dogovor oko provedbe radionica.

U prijavi svake škole bilo je moguće prepoznati stvarnu potrebu za stručnom pomoći kod rješavanja problema s mentalnim zdravljem djece pa su prednost pri odabiru imale škole koje nemaju stalno zaposlenog stručnog suradnika psihologa. Osim toga, među odabrane četiri škole, dvije su u prijavi opisale nažalost, ozbiljnije i teže situacije koje su se dogodile u njihovim školama.

Ovim putem se zahvaljujemo svim školama na prijavi. Sada više no ikada želimo pomoći učenicima i nastavnicima te vas pozivamo da pratite web Mentalne higijene kako biste na vrijeme dobili informacije o novim besplatnim radionicama mentalne higijene u 2024. godini.

Za jesen smo pripremili nove edukativne materijale te vas pozivamo da sadržaje koje objavljujemo na mentalnahigijena.hr, Instagram i TikTok profilima projekta podijelite s roditeljima, djecom i svim kolegama nastavnicima kako bi pomoć došla do što većeg broja djece i mladih.

< Natrag